Telefoonster moet ouderen helpen met eenzaamheid

Op 2 oktober 2013

"Zo zijn we op het idee gekomen om De Telefoonster te introduceren.

 

Senioren die dat willen, worden door vrijwilligers een of twee keer per week opgebeld om een babbeltje te slaan. We zijn ook van plan om hen af en toe samen te brengen in het dienstencentrum, zodat ze elkaar kunnen ontmoeten", zegt Patricia Coucheir, diensthoofd maatschappelijke dienstverlening.

 

Dienstencentrum De Groten Uitleg is begin deze maand gestart met De Telefoonster, een netwerk van vrijwilligers die senioren op vaste tijdstippen opbellen. Daarmee willen ze het gevoel van eenzaamheid onder de oudere bevolking verminderen.

 

 Veiligheid

 

"Naast sociaal contact heeft De Telefoonster nog een ander voordeel: veiligheid. Als vrijwilligers op het afgesproken moment bellen en er wordt niet opgenomen, nemen zij contact op met de opgegeven contactpersoon.

 

Mocht er dan iets ernstigs gebeurd zijn, kan dat op die manier snel ontdekt worden."

 

Momenteel werkt het OCMW samen met de gemeente nog aan een oplossing voor het gebrek aan mobiliteit bij senioren die op eigen houtje vaak niet ver raken. Ze hopen om binnenkort een busje te kunnen inschakelen dat op vaste tijdstippen ouderen ophaalt en naar het dienstencentrum vervoert. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is