N-VA Kalmthout gematigd positief over geplande erkenning erfgoed

Op 16 december 2015

In september werd het ruimtelijk uitvoeringsplan woonbossen voorlopig vastgesteld. Het plan is om de lage bebouwingsdichtheid in het gebied te garanderen, het bosrijke karakter van het gebied te bewaren en het aanwezige bouwkundig erfgoed te beschermen. Er bestaat in Kalmthout immers nog steeds geen regelgeving rond bouwkundig erfgoed.

“Het beschermen van het ruime bosrijke karakter van het gebied vinden we een goede zaak,” aldus gemeenteraadslid Nick Brosens. “We stellen ons wel vragen bij de lijst ‘bouwkundig erfgoed’ die opgenomen is in het plan. De N-VA is vragende partij om waardevol bouwkundig erfgoed te beschermen. Helaas is het momenteel nog erg onduidelijk wat deze bescherming concreet zal inhouden. Met 75 gebouwen lijkt de erfgoedlijst ons daarenboven wel erg uitgebreid. Erkenning van eventueel erfgoed moet zinvol blijven.”

Deze voorlopige vaststelling is een tussenstap in de definitieve opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan. Tijdens het openbaar onderzoek dat loopt tot in december kan iedereen de plannen inkijken en eventuele bezwaren of opmerkingen indienen.

Een ruimtelijk uitvoeringsplan of RUP, is een plan dat in een bepaald gebied de bodembestemming vastlegt. Een goedgekeurd RUP bevat stedenbouwkundige voorschriften op basis waarvan vergunningen kunnen worden afgeleverd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is