Lidl: eerst onderzoeken, dan beslissen

Op 5 april 2017
winkelwagentjes

N-VA Kalmthout laat het openbaar onderzoek zijn werk doen vooraleer een beslissing te nemen over Lidl. Het openbaar onderzoek is een essentieel onderdeel van een bouwaanvraag. Elke burger en bedrijf heeft het recht om een aanvraag in te dienen en deze correct te laten behandelen. Het is aan de politiek om daarna, op basis van alle ingekomen bezwaarschriften en de nodige adviezen, een gefundeerde keuze te maken. We begrijpen de ongerustheid in de buurt, inzake mobiliteit, inzake veiligheid, inzake milieu. N-VA Kalmthout zal met een kritische blik, doch met respect voor deze procedure, de aanvraag bekijken.

Ontluisterende communicatie

Het is ontluisterend dat de andere politieke partijen blijkbaar die inzichten niet nodig hebben om hun keuze te maken. Ze zeggen hiermee tegen de gemeentelijke administratie dat hun werk eigenlijk overbodig is. Wij stappen hier niet in mee. Het verbaast ons des te meer dat op de gemeenteraad van 27 maart er door de burgemeester gesteld werd dat er nog geen nieuws was inzake Lidl, en op 29 maart het project plots fors door dezelfde partij wordt afgeschoten. Dit is gewoon niet serieus.

 

Laat u horen

N-VA Kalmthout wil luisteren naar de Kalmthoutenaar. Laat daarom ook zeker van u horen, want uw stem telt. Als u een bezwaarschrift indient bij het gemeentebestuur zal dit behandeld worden. Als u fan bent van een Lidl in Kalmthout mag u dat uiteraard ook zeggen. Het is daarna aan de politiek om de juiste keuze te maken, op basis van alle adviezen en reacties.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is